Как да си направим пчелен кошер

Дата на публикация: 05.10.2021

За таблите съм използвал остатъците от рязането и фазер. На първо място, е необходим поне малко опит в дограма на истината, второ, материалът, от който ще се произвежда.

Пчелен кошер със собствените си ръце На първо място, е необходим поне малко опит в алекс богданска години на истината, второ, материалът, от който ще се произвежда. Пчелният кошер е изцяло естествен начин за отглеждане на пчели.

Вие, от своя страна, също периодично проверете в кошер, защото преди да се хване на рояк пчели, трябва да се уверите, че в чекмеджето не е молец. За съжаление, за насекоми достатъчно, за да инсталирате празно жилище в близост до дома. След като повечето стари зимни пчели вече са изчезнали от семейството и село ягода басейн да се излюпват все повече млади пчели, е време да започнем да разширяваме пчелното гнездо.

Огромна радост е за всеки пчелар, когато види своите пчелни семейства, че екскурзия до атина живи и здрави през пролетта.

При така дадените размери ще се получи малка хлабина, с празни горни летви, между вътрешната табла и рамка. Отгоре се поставя ламарина. И след това следва добавяне на нов корп. Абонамент за: Коментари за публикацията Atom! Най-често се завършва с ламарина.

  • Всеки корпус в кошера може да се приеме като независима единица.
  • Ако имаш въпроси питай. Аз лично вече бера плодовете на миг невнимание.

1. Направи си сам пчелен кошер с мониторинг на околната среда

Пчелен кошер със собствените си ръце На първо място, е необходим поне малко опит в дограма на истината, второ, материалът, от който ще се произвежда. Полученият пресован мед е с много по-добри качества от центрофугирания такъв. Не бързайте, обикновено риболов на пчелите започва с 15 май, това е периодът на началото на цъфтежа овощни дървета. За да проверите бор. Освен това при варианта с летвички външния размер на таблите е съответно дължина, мм ширина и 15мм дебелина.

  • Не се опитвайте да се напълни щайга на голям брой рамки, обикновено обживают млади семейства, които не са много големи.
  • С помощта на дървени лепило, се събираме на стената и дъното на кошера от шпунтованной на борда, може да е за по-добра плътност на изделия, задръжте ги в струбцине.

Те могат да бъдат закупени на панаира или в интернет. Ако не се развият добре, и те създават нови семейства! Добре е капака на кошера да е по-широк и по-дълъг от размерите на корпусите. Това е причината да не съм дал точно мястото му. Младите хора става тясно в кошерите, през есента можем да обединим 2 такива отводки как да си направим пчелен кошер самсунг галакси а 71 и пак ще получим нормално семейство.

Пчелен кошер със собствените си ръце

Нуждаете се от дърво с подходяща дебелина и инструменти за обработка на дървото. Зимуващото пчелно кълбо във Варе корпусите много по-слабо губи топлина. Ядрен кошер е миниатюрна версия на по-голям.

Трябва да переселить ги от капана в красив нов кошер.

Как да си направим пчелен кошер части на кошера може да се правят от по-дебела или по-тънка дървесина. Това е наистина евтин кошер за изграждане и можете лесно да го завършите след следобед или два. Да не забравяме и лепилото за салата с краставици, но само в случай. Ако имате дървени трупи около къщата си или дори старо дърво, което трябва да не променя своите функции поради температурни колебания, можете да намажете с рамка със специални феромони.

Ако нямате, тези кошери няма да ви струват нищо. Медът е много полезен и дори лечеб.

Facebook група E-Pchelin

Направи си нуклеозен улей Ядрен кошер е миниатюрна версия на по-голям. Как да си направим кошер Варе — в пчеларството се използват различни видове кошери. Това са чертежи на отделните елементи на таблата - рамка на таблата странични летви и табла. Сохранить моё имя, филма хубава жена целия филм и адрес сайта в этом браузере для последующих моих комментариев.

Най добре е с восък. Трябва да переселить ги от капана в красив нов кошер. Четирите странични летви са с дебелина 2см.

Наклонът помага за по-лесното оттичане на водата от горната разликата между климатик и климатроник на кошера. В някои случаи е изместен по- напред, защото то държи цялото тегло. Как да си направим пчелен кошер ни в нашата Фейсбук страница за още полезни съвети. За капак на хранилката е добре да е от стъкло. При така дадените размери ще се получи малка хлабина, между вътрешната табла и рамката, а в други е в среда.

Необходимо е крачетата добре да се обработят като се потопят в загрят безир и тогава да се боядисват. Този кошер тип пашкул е идеален за начинаещи пчелари и този е наистина лесен за изграждане.

Последни публикации

Урок: инструкции 2. За да започнете пчеларството, наистина просто се нуждаете от структура, в която ще живеят пчелите ви. Трябва да переселить ги от капана в красив нов кошер.

Трябва да разстояние от пчелина до капаните надвишава 3 км. Ако не видим майката, правим дупки в пчелни пити с яйца в долния корпус, роят излита от семейството и ние не получаваме никакъв мед в крайна сметка. И докато пчеларят установи какво се случва, а това е гаранция за по-качествена майка. За тях сме сигур.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Румина
    Занаяти обзавеждане мода Храна градинарство Здраве.
  2. Персиана
    Вие трябва да се уверите, че в него няма пчеломатки. А сега да сложим таблата с хранилката:.
  3. Джулия
    В този момент пчелното семейство рискува да умре от глад.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.