Музей на мозайките в девня работно време

Дата на публикация: 15.09.2021

Заради красота му Зевс пратил своята птица орела или сам се превърнал на орел да го похити и го взел на Олимп за виночерпец на боговете, като му дарил вечна младост. Добави в любими 81 Искам да посетя Бил съм тук Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар

През г. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Цени на билети: възрастни — 4 лв. Нормативна база Доброволчество Консултации Сътрудничество.

За себе си не мога да допусна, децата ми да се превърнат в поредните оскотели материалисти, чиято собствена ограниченост да им позволява някой ден да рушат артефакти на възраст над 20 века.

Основният предмет на видеото трябва да е съответния николина чакърдъкова сватба е обект, а не други действия или хора на фокус.

Почивни дни - събота и неделя. Музей на Възраждането - Варна 13 преглеждания за последните 30 дни 7 7 снимки за обекта. Това предизвикало война между двамата царе, в която Никтей загинал. Музей на мозайките - Девня. Препоръчваме да видите. Места за нощувка наблизо.

Пет от помещенията на сградата и портика са покрити с многоцветни подови мозайки — едни от най-добрите образци на римското мозаечно изкуство от това време, открити в България.
 • Подова мозайка от с. Кранево Научете повече.
 • Жителите му са били смесица от траки, гърци и римляни, повечето от които занимаващи се със земеделие, занаяти и търговия. Девня Култура и изкуство Галерии Музей на мозайките - Девня.

Добави коментар

Препоръчваме да видите. Целта на това изображение била да защитава стопаните от злото и да вкаменява недоброжелателите със страховитата си външност и смразяващ поглед.

Национален историко-археологически резерват "Мадара" 19 преглеждания за последните 30 дни 14 каква е разликата между инокс и алпака снимки за обекта Сред находките са два слънчеви часовника, които не само измервали времето, но посочвали зимното и лятното слънцестоене и равноденствието. Девня пред Музея на мозайките.

По план е била типично гръко-римско атриумно-перистилно жилище, при което вътрешният двор атриум е заобиколен от три страни от жилищни постройки и колонада. Места за нощувка наблизо. Именно върху част от основите на тази сграда е построен музеят! Виртуална карта? Девня Музей на мозайките. Девин музей на м.

Последни новини

Запиши се за нашия седмичен бюлетин с нови забележителности, предстоящи събития и интересни идеи за пътешествия!

Добави в любими Искам да го посетя Бил съм тук Качи видео за обекта Докладвай нередност. В музея ще видите уникални римски и ранновизантийски мозайки, които са покривали помещенията на сградата. По-подробна информация за текстовите формати.

Адрес: Девня бул. Няма съмнение, че това съкровище е било държавна хазна. В Марцианополис е едно от най-големите монетни съкровища в света. Добави в любими Искам да посетя Бил съм тук Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар Язовир Манастир 6км. Тя защитавала стопаните от злото и вкаменявала недоброжелателите със страховитата си външност и смразяващ поглед апотропейон.

Не пропускай възможност за приключение!

Работно Време:. Забележителности във Варна. Марцианопол е бил неколкократно разрушаван при набезите на готи, хуни и авари и всеки път наново възстановяван.

Изграден е върху част от античните основи на сградата с мозайки2, строена в края на III - началото на IV век времето на Константин I Велики на мястото на по-ранна сграда сгради разрушена при готските нашествия през - г. Елена преди 7 години Много интересен музей с богата колекция от мозайки.

Етнографска сбирка - Кипра 16 преглеждания за последните 30 дни 3 3 снимки за обекта Повече интересни неща за експонатите ще научите на място в музея.

Евксиноград Научете повече? Мозайките са изработени от малки камъчета - кубчета тесери от мрамор, музей на мозайките в девня работно време. Музеят е изграден по проект на архитект Камен Горанов върху част от античните основи на сградата с мозайки тристаен апартамент пловдив продава. Музеят е изграден по проект на архитект Камен Горанов върху част от античните основи на сградата с мозайки.

На път за Варна. В музея също така се продават информационни материали и сувенири.

Виртуална карта

Адрес: Девня бул. Почивни дни — събота и неделя. Мозайките са изработени в класическите техники opus tesselatum и opus vermiculatum от малки камъчета — кубчета тесери от мрамор, варовик, печена глина и цветно стъкло смалтав 16 цвята.

Нейният план следва традициите на гръко-римското атриумно-перистилно жилище. Приемната зала на сградата е най-голямото помещение в нея, покрито с мозайка. Повече интересни неща за експонатите ще научите на място в музея.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Хрисела
  История и култура край Девня. Пет от помещенията на сградата и портикът са покрити с многоцветни подови мозайки — едни от най-добрите образци на римското мозаично изкуство от това време, открити в България.
 2. Маруш
  Коментирай символа. Мозайките, като художествена техника, са познати много далеч във времето.
 3. Чаяна
  Тя илюстрира една от многобройните любовни авантюри на върховния страрогръцки бог Зевс. Паметна плоча на британски войници - Девня 14 преглеждания за последните 30 дни 3 3 снимки за обекта

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.