Тест за изходно ниво по бел за 6 клас

Дата на публикация: 06.09.2021

A Те бяха ходили дълго време, преди да стигнат замъка. Преобразувайте пряката реч в изречението в непряка, като спазите правилата за пунктуационно оформяне и запазите основното глаголно време. Компетентно жури от петима членове отличава финалистите.

На Кордилерите може да не идеш, ама до Каспичан ще дойдеш. Г Севернякът, духащ жестоко, замрази всичко. Read and listen offline with any device. A обедна — обяд Б спрял — спряни B забелязвам — забележа Г валя — валеж. Ако след това прецените, че записаният свободен отговор не е верен, задраскайте го с хоризонтална черта и запишете над него отговора, който според Вас е правилен. В кое изречение има пунктуационна грешка?

Чу ли!

Home Explore Login Signup. Б Нямаше да пристигнем навреме. Нататък всичко стана лесно: свих писмото на тънко масурче, вързах го за крачето на гълъба и излязох на двора. Забравих да кажа, учех всеки ден. В кой ред свързването е правилно.

В кое изречение е допусната грешка? A никой Б никого B никому Г някому. B Кой се обади преди малко?
  • Деловата покана е: A текст, предназначен за официално и за неофициално общуване Б текст, чрез който се отправя предложение за участие в събитие B текст, който най-често се създава в писмена форма Г текст, в който се посочва лице за контакт Отговори: 1 -В; 2 -Б; 3 -Г; 4 -Б; 5 -В; 6 -А; 7 -В; 8 -Б; 9 -В; 10 -Г; 11 -Г; 12 -Г; 13 -А; 14 -В; 15 -А; bgmateriali.
  • Като мушна бележничето в джоба си, учителят каза: — Иване, трябва да се срещна с баща ти… Едва се дотътрах до чина, а и от новия урок нищо не разбрах, защото все това си представях: връщам се в къщи и баща ми ме чака.

Recommended

Show related SlideShares at end. По-добре да не бях отивал… Наистина, сега имам един нов приятел от Сушица, имам и два гащати гълъба, но имам и двойка. Разплетох го и реших да го нося у дома. Литература — 12 клас Вариант 1.

Ако след това прецените, че записаният свободен отговор не е верен, задраскайте го с хоризонтална двустаен апартамент под наем софия дружба 1 и запишете над него отговора, който според Вас е правилен.

Лятно време миришат на затоплен влак, а зиме — на студен.

В кой от редовете е допусната пунтуационна грешка. On Slideshare 0. Кое твърдение НЕ е вярно според текста. Челото му беше изпотено, а по пръстите му се виждаше тебеширен прах. В кое изречение глаголната форма се отличава от другите по залога бчк софия за шофьори часове. В кой ред има само съюзи. Г Първо, второ, и веднага скачам от леглото.

Б Аз се събуждам.

И тъкмо тогава измислих писмото. Изходно ниво. Г С какво се занимава Международната минералогична асоциация? Б На кого са тези книги?

Г Как да запазим биологичното разнообразие в пещерите. Второ, в нашия край не заваля сняг. А отидох Б си причиних В става Г бе отворена 4. Инструкция за монтаж на разширителен съд Те са осем вида. Show related SlideShares at end. В Катастрофата бе предизвикана от шофьора на камиона.

Отговорите отбелязвайте със син цвят на химикалката в листа за отговори. На дланта ми остана само една бяла перушинка. Г Нито вали дъжд, нито духа вятър.

  • We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads.
  • И на другия ден мълчах.
  • A Предназначен е за неофициално устно общуване.
  • Термини в текста, свързани с научната област спелеология, НЕ са: A пещери, спелеология Б спелеолог, наука B структура, животински свят Г посетители, ефект.

Облегна се на стола, че Г. Кое НЕ е вярно според текста. Подчертаната дума в текста е: A въпросително местоимение Б неопределително местоимение B лично местоимение Г относително местоимение 6. A най, кръстоса ръце. За кой автор се отсят следните данни. Поради това е задължително верните според Вас отговори да отбелязвате внимателно в листа за отговори?

What to Upload to SlideShare. За пръв път ми се стори страшен. Б Заместват имена, техните признаци или количество.

Не беше голямо писмо. По-добре да не бях отивал… Наистина, а на деветия получих писмо от Ив. После осем дена не се случи нищо.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Оскар
    B Бяхте много любезни, благодаря!
  2. Анелия
    На Кордилерите може да не идеш, ама до Каспичан ще дойдеш.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.