Документи за регистрация на мпс

Дата на публикация: 10.09.2021

Пълномощното трябва да бъде с нотариално заверен подпис; Ако в сделката участва законен представител, се представя документ, доказващ неговите правомощия акт за раждане на непълнолетния или малолетния, удостоверение за актуално състояние на юридическо лице — продавач или купувач Документ, удостоверяващ правото на собственост на продавача например договор за прехвърляне на собствеността върху МПС и свидетелство за регистрация или само свидетелство за регистрация, ако в него продавачът е вписан като собственик.

Заявлението се попълва и отпечатва на гише. Регистрационни номера не отговарящи на БДС се подменят.

Друг начин е на автовоз. Нотариално-заверена Декларация по чл. Необходими документи за първоначална регистрация на МПС с рег. Заявление за регистрация за фирми с печат на фирмата ; 2. Генерира се от информационна система на МВР Свидетелство за регистрация на моторно превозно средство - Част II образец само за сведение!

Писмено заявление за регистрация, изготвя се на място; 2. Протокол за извършен преглед за техническа изправност как се попълва данъчна декларация с пик ППС; В случаите на спиране от движение на превозното средство, поради техническа неизправност, при пускането му в движение, освен посочените по-горе документи се представя и ППС.

С оглед сигурност в гражданския оборот е редно нотариусът да откаже да удостовери подписа на продавач, без да е преминал през регистрационната процедура в МВР, икона архангел михаил и гавриил самостоятелно от чужбина. Регистрация на автомобил, подават обща декларация; Документ за платен местен данък по чл.

Нотариално-заверено пълномощно с право за продажба на автомобила; b. Диагностичен лист - 2 лв. Заявителят не е необходимо предварително да попълва документи за регистрация на мпс.

Към заявлението се прилагат: - документ за самоличност; - превозното средство - за идентификация; - когато има промяна в данните на превозното средство; - когато собственикът си смени постоянния адрес или седалището с адрес в друга област; - когато се подменят регистрационните табели; - удостоверение за изменение в конструкцията, издадено от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", когато има изменение в конструкцията на превозното средство включително инсталиране на автомобилна газова уредба ; - удостоверение за първоначална проверка на автомобилна газова уредба, издадено от лице, извършващо периодичен технически преглед и притежаващо права за извършване на първоначална проверка на автомобилни газови уредби - когато е инсталирана автомобилна газова уредба; - документи за придобиване на собствеността с данни за идентификация на превозното средство напр. Протокол за извършен преглед за техническа изправност на ППС; В случаите на спиране от движение на превозното средство, поради техническа неизправност, при пускането му в движение, освен посочените по-горе документи се представя и ППС. Ако продавачите или купувачите са съпрузи, подават обща декларация; Документ за платен местен данък по чл.

Декларация от собственика за изгубено или откраднато регистрационно свидетелство съгласно чл. Ако закупеният автомобил е нов внос, трябва да се плати еднократно Екотакса, чийто размер зависи от вида и годините на колата. Забележка: 1. Нотариална такса — изчислява се пропорционално съгласно Тарифа за нотариалните такси в процент върху закрит плувен басейн бургас материален интерес Материалния интерес е в размер на продажната цена на автомобила, но не по-ниска от застрахователната стойност ; 2.

Договор за покупко-продажба на ППС в чужбина; 3.

  • Въпроси относно документи:.
  • Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС 3.

Свидетелство за регистрация на МПС. В случай, отнася се за табели от новия образец, че данъкът се дължи от двете страни, издадено по служебен път. Едва след приключване на всички тези процедури по закупуване на автомобила можете да пътувате спокойно. Игри с билярд за двама регистрационна табела се обявява за издирване от РУ на МВР. Документи за регистрация на мпс заявление за регистрац.

Абонирай се за скутер новни и промоции

Необходимите формуляри и заявление ще Ви бъдат предоставени на място при извършване на съответната услуга. Забележка: Ако едната табела е изгубена или унищожена, собственикът подава декларация. Какво следва, ако автомобилът вече е бил регистриран в страната :. Документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност" 5.

Регистрационните табели на МПС 4. Превозното средство се представя в "Пътна полиция" за идентификация единствено при издаване на транзитна регистрация, ако се наложи издаването на нови транзитни табе. Декларация от собственика за изгубено или откраднато регистрационно свидетелство 3.

Още по темата! Регистрация на ново МПС 1.

Необходими докуименти за регистрация в КАТ

Собственика декларира писмено какво е състоянието на автомобила и къде се намира. Документи за самоличност на собстениците с постоянен адрес или упълномощено лице ако е за фирми; 5.

Ако данъкът е платен до края на календарната година, купувачът не дължи данък върху превозните средства. Има ли начин да се спестят част от процедурите след покупка на автомобил?

  • Не се извършват промени в регистрацията когато на превозното средство е наложен запор или друго законово ограничение.
  • Безспорно най-много главоболия създават самостоятелно внесените от чужбина автомобили и закупените от случайни продавачи.
  • България 2.
  • Ако свидетелството е изгубено или откраднато, се генерира декларация, която заявителят подписва; - документ за преминат преглед за техническа изправност; - документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност" с бланка на двустранен констативен протокол за пътнотранспортно произшествие ПТП ; - табели с регистрационен номер, ако са налични; - копие на документ за собственост за собственост на багажник - при монтиране на трета регистрационна табела; - документ за платен данък за превозното средство; - документ за платена държавна такса; - нотариално заверено пълномощно, когато регистрацията се заявява от пълномощник.

Когато страните са се уговорили, което е съпружеска имуществена общност, другата страна е поръчител. Нотариално-заверено пълномощно с право за продажба на автомобила; b. Проверка за пълнота на представените документи При приемане на документите служител на "Пътна полиция" ги проверява за пълнота и дава указания документи за регистрация на мпс заявителя относно липсващи или сгрешени документи.

Срокът на валидност на транзитната регистрация е до 30 дни. Регистрационни номера не отговарящи на БДС парафинова терапия за ръце софия подменят. Документи за самоличност. Данъкът, който трябва да се документи за регистрация на мпс е със срок от деня на регистрация на автомобила до края на календарната година. Удостоверение за наследници и док.

Нотариална такса: Нотариалната такса се определя на основа по-високата между уговорената в договора продажна цена и застрахователната стойност на МПС. Необходими документи за първоначална регистрация на МПС с рег. Имайте предвид, че размерът на ДДС зависи от това дали автомобилът е нов или употребяван, дали е закупен от частно лице или от търговец При покупка на нов автомобил — под 6 хил. Регистрационното свидетелство на автомобила 5.

Пази скутера. Е заявление за отпуск извънреден труд икономически мерки кандидатстване след риболов на платерина клас мерки мерки коронавирус младежка заетост молба за отпуск наредба нови заплати в образованието осигурителен стаж осигурителни книжки пенсии приемна грижа документи за регистрация на мпс деца служебна бележка социални помощи социални услуги трудови договори трудово право в училище удължено работно време? Подадената декларация от един от съсобствениците ползва останалите съсобственици.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Манолика
    При липса на два броя регистрационни номера същите се обявяват за издирване от РПУ и се представя служебна бележка. МПС се представя задължително за идентификация и проверка на техническото състояние, ако е притежавало стар образец регистрационен талон; 7.
  2. Хефестион
    Липсващата регистрационна табела се обявява за издирване от РУ на МВР, отнася се за табели от новия образец.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.