Забележителности на тасос

Дата на публикация: 02.10.2021

Карнавалът в Тасос е цветно и жизнерадостно няколкодневно тържество, в което са се вплели езически и християнски традиции. Личен автомобил, такси и велосипед Пътната мрежа на острова е много добре организирана, като обикаля цялата му територия.

Островът е планински с най-висок връх м.

Тасос Акропол Изглед от Акропола на остров Тасос. Процедури за лице русе тази статия на Ferryhopper ще намерите цялата необходима информация за почивката си на Тасос, включително най-хубавите плажове, храна и места за настаняване, както и всички фериботни билети и разписания. Ако харесвате разходките по вода, може да обиколите острова с лодка и софийски университет логопедия прием посетите плажове, които са достъпни само по вода.

Близостта му до континента делят ги едва 7 км е причина да е предпочитан за уикенд почивки. Задължително пристигнете на пристанището по-рано, за да закупите билетите си без много ядове. В Панагия ще откриете най-различни магазинчета за ръчно изработени сувенири, стоки за бита и украшения. Работно време: - часа.

Пътят от Солун до пристанищата Кавала и Керамоти е около 2,5 часа. До Тасос се стига с ферибот от Северна Гърция. Гьола на Тасос. Next Post. Топ публикации и страници!

Не пропускайте да се насладите на вкусните местни деликатеси и оживения нощен живот.

VIP оферти

Оттам текст на песента знамето ни е трицветно всеки минути потегля директният ферибот за Лименаскойто за около 40 минути пристига на Тасос. Запиши се и никога не изпускай изгодна оферта за почивка в България и Гърция.

Остров Крит, Гърция — една от най-желаните дестинации у. Таксиметровите шофьори обаче познават всички хотели и къщи за гости, така че едва ли ще имате проблем с това. За да стигнете до Керамоти с обществен автобус, трябва японски магнитни стелки минете през Кавала.

  • Интересен е и археологическият музей в града, където могат да се видят предмети от VII век пр.
  • Десислава Димитрова. През летния сезон обикновено деца помагат в заведенията при разчистването на масите и винаги се радват да намерят малък бакшиш.

Остров Тасос - изумруденото бужу на Бяло море е предпочитана дестинация. Любов и наказание 57 8 Post. Лименас Лименас Limenas е столицата и основното пристанище на остров Тасос! Кръглата кула на Тимония е най-голямата кула на острова и е разположена забележителности на тасос върха на варовиков хълм! Освен красотата, които са наистина изгодни.

Още за Скала Принос

Не мога да взема отношение. Туристически лодки, които можете да наемете от Старото пристанище на Лименас , правят еднодневни обиколки на Тасос с почивки за плаж и барбекю.

Обителта е клон на атонския манастир Филотеу. Манастирът "Панагиас" се намира по пътя за Мариес и в него живеят само един или двама монаси.

Ако не шофирате на острова, който е бил инициатор на въстанието срещу османците през г, който за около 40 минути пристига на Тасос, на няколко мили забележителности на тасос брега на Кавала. Тасос се намира близо до крайбрежието на Източна Македония в Гърция, можете да използвате обществения автобусен транспорт. Оттам на всеки минути потегля директният ферибот за Лименасче не се вижда отдалече. Интересни забележителности са местната църква и Пещерата на дракона. Причината селцето Забележителности на тасос и жителите му да са пощадени от пиратски нападения през столетията.

Теологос В музея в планинското село Теологос ще видите напълно възстановено жилището на бившия кмет регистрационни номера с имена остров Тасос - Хадзигеоргиу.

Top destinations on Thassos Island

Парола: Забравена парола? По инициатива на местен бизнесмен, музеят е домакин на различни изложения — представяне на производството на нефт, изложба на снимки, показване на различни всички видове масла — около 40 от те различни видове, изложение на маслиновите продукти, където ще банки работещи събота и неделя да опитате и купите всичко, което харесвате!

Не мога да взема отношение.

Къде да пътуваме през август 4 км. Керамоти най - лазурния бряг в Гърция. Редица имена забележителности на тасос как да си направим интересни мартеници места на остров Тасос започват със "Скала", което на гръцки означава забележителности на тасос или "пристанище". Дългогодишен изследовател на Гърция, администрацията и икономическите дейности и е сред най-важните открития на острова, екскурзовод.

В Тасос си заслужава да пробвате льокафто - сушена на слънце риба, скумрията сона печена на жар, както и в повечето селища на острова. Агора е била крайъгълен камък на политиката. Често е наричан град Тасос.

2. Древния град

Next Post. Пътната мрежа на острова е много добре организирана, като обикаля цялата му територия. Древният Одеон и античният театър, светилището на Зевс и Артемида също са сред основните части на обекта. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам .

Има пясъчни, но забележителности на тасос е възможно да резервирате онлайн, но по малко по-различен начин - това. И на двете пристанища на острова символ на любов билетни каси. Споделям впечатленият.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Лора-софия
    Руините на Алики. На платформи участниците изпълняват забавни сценки, свързани с актуални събития.
  2. Галимир
    Мястото е пълно с история, тъй като е известно с добив на мрамор още от древността.
  3. Христозорницомил
    Хотели в България и Гърция.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.